En dyr historia

Imorse var det upp och göra oss klara i tid. Halv nio skulle jag lämna in bilen på verkstad för en koll av lamporna, som plötsligt börjat lysa lite för mycket ner i backen. Eftersom bilen ska besiktigas snart var det lika bra att kolla över den så den går igenom. Jag hade med mig vagnen och satte de små i den så vi kunde gå till öppnis. Första man var vi på plats idag och gick sist gjorde vi med, så hela förmiddagen blev det lek och bus.

20131025-223906.jpg

20131025-223918.jpg
Suddiga busbilder, men de är ju inte direkt stilla.

När öppnis stängde klockan tolv gick vi bort och hämtade bilen igen. Tyvärr var det inte alls kul att hämta den, då det inte bara var en ljusinställning som jag hoppats på utan ett relä som gått sönder. 2895:- kostar det att få utbytt! Dessutom sa han att båda styrlederna fram var slut och måste bytas, så totalt skulle det gå på runt 8000:-, plus att bytet av en glödlampa och en felsökning som han utfört idag gick på över 400:-… Hej då julafton kände jag! Så jäkla tråkiga pengar att lägga ut.

Han bokade in reparation av det nästa vecka, men så googlade jag lite när jag kom hem. Beställer jag själv hem styrleder kostar det ca 550:- för båda sidorna, och dom skulle ha över 5000:-! Nä, det kändes inte helt ok och det höll min kära far med om när jag pratade med honom om det. Så jag ringde faktiskt och avbokade tiden, och sa som det var att det är för dyrt för de arbete som ska utföras. Fattar inte hur bilia kan ta såna hutlösa pengar!?! Ja ja nu får jag ju ändå se till att fixa bilen på nåt sätt men förhoppningsvis billigare än 8000:-.

Fick skyndat på lite efter att bilen var hämtad och plocka upp Sander som slutade skolan 12:30. Det var en trött men glad och nöjd kille, som kom upp till parkeringen, släpandes på stora påsen med täcke, kuddar, madrass och lakan och så en bag med grejer plus skolväskan! Det hade vart toppen kul att sova över i skolan och han pratar redan om att han hoppas det blir en gång till under vårterminen.

Sen skulle jag egentligen vart in i affären, men då började Nolia gnälla över att hon hade så ont i örat. Kom verkligen från ingenstans och hon blev likblek i ansiktet och kändes febrig. Så vi skyndade hem istället och hon fick Ipren mot öronvärken som bara blev värre. Sen kröp hon upp i sin säng och somnade och det var omöjligt att väcka henne. Nästan 3 timmar sov hon, men sen vart hon lite piggare. Dock var det nog av medicinen för ikväll fick hon ont igen och blev sämre så det fick bli mer medicin och hon somnade redan vid halv nio igen trots den långa vilan.

Hoppas verkligen hon (och jag) får sova inatt ovh att det är en snabbövergående bacill som flyttat in.

20131025-225653.jpg
Lite fredagsmys orkade hon med iaf. En skål fläsksvålar var, eller chipsor som dom kallar det!

One thought on “En dyr historia

  1. Usch det där med bilar och utgifter är så tråkigt 😦 Vi la hur mycket på våran i våras när det var en hel del som var tvunget att fixas med den.

    Men skoj med öppnis, lek och bus 🙂

    Kram kram på er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: